Skip to main content

Hartrevalidatie (MST)

Hartrevalidatie

Hartrevalidatie in samenwerking met het Thorax Centrum Twente (MST).

Als u in het ziekenhuis opgenomen bent met hartklachten of hartfalen, bijvoorbeeld na een bypass-operatie, een dotterbehandeling of hartfalen, dan volgt na behandeling of operatie vrijwel altijd een hartrevalidatietraject in samenwerking met het Thorax Centrum Twente. Dit traject kunt u volgen bij FysioTwente. U krijgt dan een hartrevalidatieprogramma aangeboden en zult worden begeleid door een fysiotherapeut van het Thorax Centrum Twente en een fysiotherapeut van FysioTwente.

FysioTwente heeft een aantal therapeuten die ook werkzaam zijn in het ziekenhuis. Een aantal van onze therapeuten hebt u vast al gezien op de afdeling, zij zijn werkzaam in het gehele traject van uw behandeling.

Door hartrevalidatie kunt u beter leren omgaan met klachten als vermoeidheid, benauwdheid of pijn op de borst. Maar ook met angst en onzekerheden om deze klachten (opnieuw) te krijgen. Verder draagt hartrevalidatie bij aan het verbeteren van uw lichamelijke conditie en het functioneren in het dagelijks leven.